Λίγα λόγια

Για την

Ιφιγένεια Παντελάκη

Η Ιφιγένεια Παντελάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά, ενώ από την πατρική γραμμή έλκει την καταγωγή της από τη Μικρά Ασία. Είναι παιδοψυχίατρος και ψυχοθεραπεύτρια παίδων και ενηλίκων με ιδιωτικό ιατρείο στο Κολωνάκι.

Αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών πάνω στη “Ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία ”.

Ειδικεύτηκε και εργάστηκε , στην Παθολογική Kλινική Γ.Ν Ρεθύμνου, στην Παθολογική Kλινική του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, στην Ψυχιατρική Kλινική Γ.Ν.Ν.Θ “η Σωτηρία” και στην Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Kλινική του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” .

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων, έχοντας παρουσιάσει σημαντικό αριθμό επιστημονικών  ανακοινώσεων και εργασιών. Επίσης, έχει αποτελέσει μέλος της συγγραφικής ομάδας του νέου συγγράμματος “Σύγχρονη Ψυχιατρική Παιδιού και Εφήβου” με τα κεφάλαια των διαταραχών της απέκκρισης και του ευαίσθητου και πάντα επίκαιρου θέματος της υιοθεσίας.

Το επιστημονικό της ενδιαφέρον αφορά  το παιδικό ψυχικό τραύμα και την επανάληψη του στην ενήλικη ζωή.

Επιπλέον, αποτελεί μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχανάλυσης και Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας  Ε.Ε.Ψ.Ψ, της Ελληνικής Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας και της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.