Η

Ομάδα μας

Η Ελένη Καρκάνη είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει ασχοληθεί με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, άτομα με αναπηρίες και ψυχοκοινωνικές δυσκολίες, ενώ έχει πραγματοποιήσει πρακτική σε φορείς πρόληψης εξαρτήσεων και εκπαίδευσης, εστιασμένη σε παιδιά και εφήβους. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει στις επιστημονικές εργασίες του γραφείου ψυχολόγων του ΓΝΑ ΚΑΤ Αθηνών.

Έχει εκπαιδευτεί στη χορήγηση ψυχολογικών δοκιμασιών θεματικής αντίληψης αξιολόγησης της προσωπικότητας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, αλλά και ψυχομετρικών δοκιμασιών αξιολόγησης της νοημοσύνης.

Στον παρόντα χρόνο πραγματοποιεί τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα της Διασυνδετικής Ψυχιατρικής του τμήματος Ιατρικής του ΕΚΠΑ.

Στελίνα Τσούξτου

Απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στην Θεσσαλονίκη. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων που αφορούν τη Σχολική Ψυχολογία, ΔΕΠ-Υ & Παραβατική Συμπεριφορά και τις Διαταραχές Οπτικής Διάκρισης σε παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες. Επιπροσθέτως διαθέτει πιστοποίηση στη χορήγηση του ΑΘΗΝΑ Τεστ. Στο παρόντα χρόνο εργάζεται ως Δασκάλα Παράλληλης Στήριξης σε παιδιά Δημοτικού Σχολείου που ανήκουν στο Φάσμα του Αυτισμού και παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και παράλληλα πραγματοποιεί τις Μεταπτυχιακές της Σπουδές στο Τμήμα Συμβουλευτικής, Επαγγελματικού Προσανατολισμού Και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειρήνη-Σιμπερίνα Μπαϊράμη 

Απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε την εκπαίδευση της συμμετέχοντας και ολοκληρώνοντας επιμορφωτικά σεμινάρια στη Σχολική Ψυχολογία και τη Σεξουαλική Αγωγή στην εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μετεκπαιδευτικά σεμινάρια για την ψυχοπαθολογία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί τόσο σε δημοσίους όσο και σε ιδιωτικούς φορείς ψυχικής υγείας ως εργαζόμενη, εθελόντρια, ή στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης έχοντας ασχοληθεί με ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες με ψυχοκοινωνικές και πολιτισμικές δυσκολίες, ενώ πιο συγκεκριμένα έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση σε φορείς πρόληψης εξαρτήσεων, οικογενειακής θεραπείας και τελευταία στην Ψυχιατρική Μονάδα του Γ.Ν.Α Ευαγγελισμός.

Παράλληλα με την εκπαίδευση της στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία στην Εταιρία Γνωσιακών και Συμπεριφοριστικών Σπουδών, εκπαιδεύεται στη χορήγηση του Πολυδιάστατου Ερωτηματολόγιου Προσωπικότητας της Μινεσότα-2 (MMPI-2).